TALABA YOSHLARNING JISMONIY FAOLLIGINI OSHIRISHDA MOTIVATSION OMILLAR TAHLILI (Ustozlar uchun, 2026)
mazkur maqolada talaba yoshlarning jismoniy faolligini oshirishda muhim ahamiyatga ega bo‘lgan motivatsion omillar tahlil qilingan. Ichki motivatsiya va tashqi motivatsiya o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik o‘rganildi. Shuningdek, motivatsiyaning talabalarning jismoniy faollik darajasiga, psixologik holatiga va o‘quv samaradorligiga ta’siri tahlil qilindi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, barqaror jismoniy faollikni shakllantirishda ichki motivatsiya ustun ahamiyatga ega bo‘lib, tashqi omillar esa uni qo‘llab-quvvatlovchi vosita sifatida xizmat qiladi.