TAʼLIMDA STEAM YONDASHUV (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu tadqiqotda taʼlim jarayonida STEAM yondashuvining samaradorligi va uning o'quvchilarning tanqidiy fikrlash, ijodkorlik hamda muammolarni hal qilish qobiliyatlariga taʼsiri o'rganildi. STEAM yondashuvi ilm-fan, texnologiya, muhandislik, san'at va matematika fanlarini birlashtirgan holda, integrativ o'qitish modelini taqdim etadi. Tadqiqot natijalari, STEAM usulining taʼlim sifatini oshirib, o'quvchilarning bilim va ko'nikmalarini yanada rivojlantirishga yordam berishini ko'rsatdi. Shu bilan birga, taʼlimda STEAM yondashuvining amaliyotga tatbiqi uchun tavsiyalar ishlab chiqildi.