O‘QUVCHILARNI SPORT FAOLIYATIGA JALB ETISHDA GAMIFIKATSIYA YONDASHUVINING SAMARADORLIGI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu tadqiqotda o‘quvchilarni sport faoliyatiga jalb etishda gamifikatsiya yondashuvining pedagogik samaradorligi hamda uning jismoniy tarbiya jarayonidagi amaliy imkoniyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida sport mashg‘ulotlariga o‘yin elementlari, reyting tizimi, rag‘batlantirish mexanizmlari va jamoaviy musobaqa usullarini integratsiya qilish orqali o‘quvchilarning sportga bo‘lgan qiziqishi, motivatsiyasi va jismoniy faolligini oshirish masalalari o‘rganildi. Pedagogik tajriba-sinov ishlari asosida gamifikatsiya texnologiyasi qo‘llanilgan mashg‘ulotlarda o‘quvchilarning sport mashg‘ulotlarida muntazam ishtiroki, jamoaviy hamkorligi va jismoniy tayyorgarlik ko‘rsatkichlarida ijobiy o‘zgarishlar kuzatildi. Tadqiqot natijalari gamifikatsiya yondashuvi jismoniy tarbiya va sport mashg‘ulotlarini zamonaviy pedagogik texnologiyalar asosida tashkil etishda samarali vosita ekanligini ko‘rsatadi.