SAID AHMAD HIKOYALARIDA SHAXS RUHIYATI, ICHKI ZIDDIYAT VA DAVR BILAN KONFLIKTNING BADIIY-PSIXOLOGIK HAMDA POETIK IFODASI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada taniqli o‘zbek adibi Said Ahmad hikoyanavislik mahorati, xususan, asarlarida shaxs ruhiyati, ichki ziddiyatlar hamda qahramon va davr o‘rtasidagi konfliktning badiiy-psihologik va poetik talqini tadqiq etilgan. Yozuvchi hikoyalaridagi inson fitrati, personajlarning ma’naviy-ruhiy evrilishlari hamda ijtimoiy muhit bilan to‘qnashuvlari konkret badiiy matnlar tahlili orqali ochib berilgan. Tadqiqot davomida Said Ahmad ijodiga xos bo‘lgan psixologizm, individual nutq xususiyatlari, lirik va hajviy unsurlar sintezi hamda davr ziddiyatlarining poetik ifodalanish qonuniyatlari ilmiy asoslab berilgan.