MARKAZIY OSIYO SIVILIZATSIYASINING SHAKLLANISHI VA RIVOJLANISHIDA O‘ZBEKISTONNING AHAMIYATI VA O‘ZBEKISTON TARIXIY-MADANIY MEROSINI O`RGANISH. (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Markaziy Osiyo sivilizatsiyasining shakllanishi va rivojlanishida O‘zbekiston hududining tutgan o‘rni hamda tarixiy ahamiyatini yoritishga qaratilgan bo`lib, unda qadimiy davlatlar, madaniyat va savdo aloqalarining taraqqiyotiga O‘zbekiston hududida yashab ijod qilgan xalqlarning qo‘shgan hissasi bayon qilinadi. Shuningdek, mamlakatning geografik joylashuvi, boy madaniy merosi va sivilizatsiyalar chorrahasidagi o‘rni  va uning o‘ziga xos xususiyatlari to`g`risida ma`lumotlar beradi.