XORAZM VILOYATIDAGI BA'ZI TOPONIMLARNING KELIB CHIQISH TARIXI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada Xorazm viloyatidagi ayrim tarixiy-geografik nomlarning kelib chiqishi va ularning ilmiy hamda xalqona talqinlari tahlil qilinadi. Xususan, Xorazm, Xiva, Urganch, Hazorasp, Do‘rman va Xonaqoh kabi toponimlarning shakllanishi, tarixiy manbalarda qayd etilishi hamda etnik va madaniy jarayonlar bilan bog‘liqligi yoritilgan. Tadqiqot davomida arab-fors manbalari, xalq rivoyatlari va olimlarning ilmiy qarashlariga tayanilgan. Maqola Xorazm vohasining boy tarixiy-madaniy merosini hamda toponimlarning xalq tarixi va dunyoqarashini o‘rganishdagi ahamiyatini ochib beradi.