HUQUQBUZARLIKLAR PROFILAKTIKASI — JAMOAT TARTIBINI SAQLASHNING MUHIM OMILI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada huquqbuzarliklar profilaktikasining jamiyatda jamoat tartibini saqlashdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Huquqbuzarliklarning oldini olish bo‘yicha amalga oshirilayotgan profilaktik chora-tadbirlar, ichki ishlar organlari, mahalla va boshqa jamoat tashkilotlarining hamkorligi yoritilgan. Shuningdek, fuqarolarning huquqiy madaniyatini oshirish, yoshlar o‘rtasida jinoyatchilikning oldini olish hamda jamoat xavfsizligini ta’minlashning zamonaviy usullari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijasida huquqbuzarliklar profilaktikasi jamiyat barqarorligi va tinchligini ta’minlashning muhim omili ekanligi asoslab berilgan.