MA’MURIY JAZOLARNI QO‘LLASH TARTIBI VA SAMARADORLIGINI OSHIRISH MASALALARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada ma’muriy jazolarni qo‘llash tartibi, ularning huquqiy shartlari, vakolatli organlar faoliyati va jazo samaradorligini oshirish masalalari tahlil qilinadi. Maqolada ma’muriy jazo qo‘llash jarayonida qonuniylik, adolat, aybsizlik prezumpsiyasi, shaxsga individual yondashuv va huquqbuzarliklar profilaktikasining ahamiyati yoritiladi.