АХБОРОТ ТЕХНОЛОГИЯЛАРИ СОҲАСИДАГИ ЖИНОЯТЛАРНИ ТЕРГОВ ҚИЛИШДА ХАЛҚАРО ҲАМКОРЛИКНИНГ АҲАМИЯТИ (Ustozlar uchun, 2026)
Барчамизга маълумки, сўнгги йилларда мамлакатимизда амалга оширилаётган кенг қамровли суд-ҳуқуқ соҳасидаги ислоҳотлардан кўзланган асосий мақсад суд ва бошқа ҳуқуқни муҳофаза қилувчи органлар томонидан инсон ҳуқуқ ва эркинликларини амалда таъминлаш, давлат ва жамият манфаатларини ҳимоя қилиш борасидаги масъулиятини оширишдан иборатдир[1].Ахборот технологиялари соҳасидаги жиноятлар бугунги кунда ва келажакда мамлакатимизда инсон ҳуқуқ ва эркинликларига раҳна солувчи, давлат ва жамият манфаатлари путур етказувчи энг хавфли иллатлардан бири саналади.Шундан экан, ҳозирдан ушбу турдаги жиноятларни ўз вақтида аниқлаш ва фош этиш бўйича тегишли чора-тадбирлар белгилашимиз, бу борада ушбу иллатларга биздан бир неча йиллар олдиндан қарши курашиб келаётган хорижий мамлакатларнинг илғор тажрибаларини ўзлаштиришимиз, ҳамкорликни йўлга қўйишимиз даркор.