BOLALARDA UCHRAYDIGAN MAVSUMIY INFEKSIYALAR (Ustozlar uchun, 2026)
Bolalarda mavsumiy infeksiyalar yilning ma’lum fasllarida keng tarqalib, ularning sog‘lig‘i va hayot sifati uchun jiddiy xavf tug‘diradi. Ayniqsa kuz-qish va bahor fasllarida virusli va bakterial infeksiyalar ko‘payishi kuzatiladi. Ushbu maqolada bolalarda uchraydigan asosiy mavsumiy infeksiyalar, ularning kelib chiqish sabablari, klinik belgilari, tarqalish yo‘llari hamda oldini olish choralari ilmiy jihatdan yoritilgan.