IJTIMOIY TARMOQLARNING YOSHLAR PSIXOLOGIYASIGA TA’SIRI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada ijtimoiy tarmoqlarning o‘smirlar psixologiyasiga ko‘p qirrali ta’siri nazariy va empirik jihatdan tahlil qilinadi. Zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining jadal rivojlanishi natijasida ijtimoiy tarmoqlar o‘smirlarning kundalik hayotining ajralmas qismiga aylangan. Maqolada ijtimoiy tarmoqlarning ijobiy (bilim olish, muloqot, o‘zini ifodalash) va salbiy (internetga qaramlik, real muloqotning qisqarishi, o‘z-o‘zini baholashning pasayishi, tashvishlanishning kuchayishi) jihatlari yoritilgan. Shuningdek, o‘smirlarning yosh va jins xususiyatlariga qarab ijtimoiy tarmoqlardan foydalanishdagi farqlar, psixologik farovonlikka ta’sir mexanizmlari hamda oldini olish bo‘yicha tavsiyalar keltirilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, ijtimoiy tarmoqlarning ta’siri bevosita o‘smirning shaxsiy xususiyatlari, oilaviy muhiti va vaqtini boshqarish madaniyatiga bog‘liq.