TALABALARDA STRESS VA UNI KAMAYTIRISH USULLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada talabalarda stressning namoyon bo‘lish xususiyatlari, asosiy sabablari va bartaraf etish usullari tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim muhitida talabalar o‘quv yuklamasi, vaqt tanqisligi, oilaviy kutishlar va ijtimoiy moslashuv kabi omillar ta’sirida ko‘pincha surunkali stressni boshdan kechiradilar. Maqolada stressning jismoniy va ruhiy salomatlikka ta’siri, shuningdek, uning oldini olish va engish strategiyalari ilmiy-nazariy jihatdan yoritiladi. Muallif stressga chidamlilikni shakllantirish bosqichlari va amaliy tavsiyalarni keltirib chiqadi.