ALISHER NAVOIYNING "TARIXI ANBIYO VA HUKAMO" ASARI TAHLILI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Alisher Navoiyning “Tarixi anbiyo va hukamo” asari tahlil qilinadi. Asarda payg‘ambarlar va donishmandlar hayoti orqali insoniyat tarixining ma’naviy-axloqiy taraqqiyoti yoritilgan bo‘lib, unda islomiy qarashlar va Sharq falsafasining uyg‘unligi namoyon bo‘ladi. Tadqiqotda asarning tuzilishi, mazmun-mohiyati hamda undagi tarixiy-biografik yondashuvlar o‘rganiladi.Shuningdek, asarda ilgari surilgan axloqiy, tarbiyaviy va ma’rifiy g‘oyalar tahlil qilinib, ularning bugungi kun ta’lim-tarbiya jarayonidagi ahamiyati yoritiladi.