ALISHER NAVOIY LIRIKASI YUZASIDAN OLIB BORILGAN TADQIQOT ISHLARII (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada buyuk mutafakkir va so‘z mulkining sultoni Alisher Navoiy lirikasining o‘rganilish tarixi, navoiyshunoslikda amalga oshirilgan ilmiy tadqiqotlar hamda shoir lirik merosining badiiy-estetik xususiyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, Navoiy g‘azallarining poetikasi, tasavvufiy-falsafiy qarashlari, obrazlar tizimi va lirikaning zamonaviy talqinlari haqida fikr yuritiladi. Maqolada navoiyshunos olimlarning ilmiy qarashlari asosida Navoiy lirikasining o‘zbek adabiyotshunosligidagi o‘rni yoritib berilgan.