BOSHLANG'ICH SINF O'QITUVCHILARINING KASBIY KOMUNIKATIV SIFATLARINI SHAKILLANTIRISHNING PSIXOLOGIK MEXANIZIMLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Bugungi globallashuv va integratsiya jarayonlari jamiyat hayotining barcha sohalarida, xususan, xalq ta’limi tizimida ham tub o‘zgarishlarni talab etmoqda. Boz ustiga, bilimlar iqtisodiyotiga asoslangan zamonaviy jamiyatda boshlang‘ich sinf o‘qituvchisining kasbiy kompetensiyalarini, xususan, kommunikativ kompetentlik va sifatlarni shakllantirish eng muhim vazifalardan biri hisoblanadi. O‘qituvchi nafaqat bilim va ko‘nikmalarni o‘rgatuvchi shaxs, balki har bir bolaga, oila va jamoaga bevosita ta’sir ko‘rsatuvchi yetakchi, murabbiy, psixolog hamdir. Shu boisdan ham boshlang‘ich sinf o‘qituvchisining kasbiy kommunikativ sifatlarini shakllantirish, uning psixologik mexanizmlarini aniqlash va takomillashtirish bo‘yicha ilmiy izlanishlar, amaliy tajribalar dolzarb ahamiyat kasb etadi.