XOTIRA VA UNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATILARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada xotira jarayonining psixologik mohiyati, inson faoliyatidagi ahamiyati hamda uning asosiy turlari ilmiy-nazariy jihatdan yoritilgan. Xotiraning esda olib qolish, saqlash, esga tushirish va unutish kabi jarayonlari tahlil qilinib, xotira turlarining insonning bilish faoliyatidagi o‘rni ochib berilgan. Shuningdek, xotirani rivojlantirish omillari va ta’lim jarayonidagi ahamiyati ko‘rib chiqilgan.