QADIMGI FARG‘ONA VODIYSINING BRONZA DAVRIDA IJTIMOIY HAYOTI. (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada qadimgi Farg’ona vodiysining bronza davrida ijtimoiy-madaniy hayoti, aholining etnogeografik jarayonlarini tahlil qilingan. Tadqiqot davomida tarixiy-arxiv manbalari, etnografik kuzatuvlar hamda og‘zaki tarix materiallaridan ham foydalanilgan. Maqolada Far’ona vodiysining Chust madaniyati haqida ham ma’luotlar berilgan. Farg’ona vodiysi aholisning bronza davri etnogegrafiyasi, madaniyati hamda Sharq mamalakatlri bilan savdo-sotiq tizimi, ijtimoiy-iqtisodiy aloqalari haqida gap ketgan.Maqola Farg’ona vodiysining ijtimiy hayotini o‘rganishda muhim ilmiy manba sifatida xizmat qiladi.