JADIDLARNING XORIJIY SAFARLARI VA ULARNING DUNYOQARASHIDA ASOSIY G‘OYALARNING VUJUDGA KELISHI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqola jadidlarning xorijiy safarlari tajribasi ularning dunyoqarashi va islohot g‘oyalarining shakllanishiga qanday ta’sir ko‘rsatganini tahlil qiladi. Tadqiqot manbashunoslik va qiyosiy-tarixiy yondashuvga tayangan. Natijalar safarlar ta’lim modeli, matbuot madaniyati, shahar boshqaruvi va iqtisodiy modernizatsiya haqidagi tasavvurlarni boyitganini ko‘rsatadi. Ilmiy yangilik jadid g‘oyalarining transmilliy shakllanish mexanizmlarini tizimli izohlashdan iborat.