ZAMONAVIY YOSHALAR ORASIDA DEPRESSIV HOLATLARNING KELIB CHIQISH SABABLARI. (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy yoshlar orasida depressiv holatlarning kelib chiqish sabablari psixologik jihatdan tahlil qilinadi. Depressiya rivojlanishiga ta’sir etuvchi asosiy omillar sifatida oilaviy muhit, ijtimoiy munosabatlar, o‘qishdagi bosim, shaxsiy o‘zini baholash darajasi hamda raqamli texnologiyalar va ijtimoiy tarmoqlarning ta’siri ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, yoshlar orasida depressiv holatlarning erta belgilari, ularning emotsional va xulq-atvor o‘zgarishlari ham yoritiladi. Maqolada psixologik profilaktika va maktab psixologining ushbu muammoni kamaytirishdagi o‘rni haqida ham fikr yuritiladi.