SUN’IY INTELLEKT VA O’SMIRLAR PSIXOLOGIYASI: ZAMONAVIY TEXNALOGIYALARNING RUHIY RIVOJLANISHGA TA’SIRI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining o‘smirlar psixologiyasiga ta’siri ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Zamonaviy raqamli texnologiyalar, ijtimoiy tarmoqlar va sun’iy intellekt asosidagi dasturlarning yoshlar ruhiy rivojlanishi, emotsional holati, tafakkuri hamda ijtimoiy munosabatlariga ko‘rsatadigan ijobiy va salbiy ta’sirlari yoritilgan. Shuningdek, internet qaramligi, virtual muloqotning kuchayishi va psixologik xavfsizlik masalalari haqida fikr yuritilib, maktab psixologining profilaktik faoliyati hamda ota-onalar bilan hamkorligining ahamiyati ochib berilgan.