QOHIRA DEKLARATSIYASINING TARIXI VA MAZMUNI BORASIDA TAHLILIY MAQOLA TAYYORLASH (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada Qohira deklaratsiyasining yaratilish tarixi, qabul qilinish sabablari va asosiy mazmuni tahlil qilinadi. Deklaratsiyaning inson huquqlari, erkinliklar, oila, ta’lim va diniy qadriyatlar bilan bog‘liq jihatlari yoritilgan. Shuningdek, hujjatning Islom hamkorlik tashkiloti doirasidagi ahamiyati hamda xalqaro inson huquqlari tizimidagi o‘rni tahlil etilgan. Maqolada Qohira deklaratsiyasining o‘ziga xos jihatlari, xususan barcha huquq va erkinliklarning Shariat tamoyillari asosida talqin qilinishi ilmiy jihatdan baholangan.