AMABIYOZ (AMYOBALI DIZENTERIYA) VA UNING ZAMONAVIY LABORATORIYA DIAGNOSTIKASI: MUAMMO VA YECHIMLAR (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Entamoeba histolytica paraziti keltirib chiqaradigan amabiyoz kasalligining epidemiologiyasi, patogenezi, klinik ko‘rinishlari va laboratoriya tashxisining zamonaviy usullari batafsil yoritilgan. Tadqiqotda an’anaviy mikroskopik usullardan tortib, eng so‘nggi molekulyar-genetik (PSR) va immunologik (IFA) tahlillarning samaradorligi qiyosiy tahlil qilinadi. Shuningdek, amabiyozni patogen bo‘lmagan boshqa amyobalardan differensial tashxislash muammolari va ularning yechimlari taklif etilgan.