MASHINALI O‘RGANISH VA TEXNIK JARAYONLARNI TAHLIL QILISH (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada mashinali o‘rganish texnologiyalarining texnik jarayonlarni tahlil qilishdagi o‘rni, imkoniyatlari va amaliy ahamiyati  yoritiladi. Bugungi kunda sanoat, energetika, transport, ishlab chiqarish va axborot-kommunikatsiya tizimlarida texnik jarayonlar murakkablashib, ulardan olinadigan ma’lumotlar hajmi keskin ortmoqda. Bunday sharoitda jarayonlarni faqat an’anaviy kuzatish yoki oddiy statistik hisob-kitoblar asosida boshqarish yetarli bo‘lmay qoladi. Mashinali o‘rganish esa katta hajmdagi ma’lumotlarni qayta ishlash, texnik tizimlardagi yashirin bog‘liqliklarni aniqlash, nosozliklarni oldindan bashorat qilish va jarayon samaradorligini oshirish imkonini beradi.