CHIKAGO MAKTABINING SOTSIOLOGIYA TARIXIDA TUTGAN OʻRNI (Ustozlar uchun, 2026)
ushbu maqolada Chicago School ning sotsiologiya tarixida tutgan o‘rni, uning shakllanish jarayoni hamda asosiy ilmiy g‘oyalari tahlil qilinadi. Maqolada Chikago maktabi vakillarining urbanizatsiya, migratsiya, ijtimoiy ekologiya va simvolik interaksionizm sohalaridagi ilmiy qarashlari yoritilgan. Shuningdek, ushbu maktabning empirik tadqiqot usullarini rivojlantirishdagi hissasi va zamonaviy sotsiologiya taraqqiyotiga ko‘rsatgan ta’siri ochib beriladi. Tadqiqot natijasida Chikago maktabi sotsiologiyani  amaliy va ilmiy asoslangan fan sifatida rivojlantirishda muhim o‘rin egallagani xulosa qilinadi.