‘’ZAMONAVIY TA'LIM MUHITIDA TEXNOLOGIYA FANI O'QTUVCHISINING KASBIY KOMPATENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH’’ (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim muhitida texnologiya fani o‘qituvchisining kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Hozirgi globallashuv va ta’lim tizimidagi islohotlar sharoitida o‘qituvchining kasbiy mahorati va kompetensiyalari alohida ahamiyat kasb etadi. Tadqiqotda pedagogik kompetensiya, raqamli savodxonlik, innovatsion yondashuv va zamonaviy ta’lim texnologiyalaridan samarali foydalanish ko‘nikmalari tahlil qilingan. Shuningdek, o‘qituvchilarning uzluksiz kasbiy rivojlanishi va o‘z ustida ishlashi ta’lim sifatini oshirishdagi muhim omil sifatida ko‘rsatilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, kasbiy kompetensiyalarni rivojlantirish texnologiya ta’limi samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.