TUPROQ RESURSLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada tuproq resurslarining kelib chiqishi, tarkibi, turlari va inson hayotidagi ahamiyati keng yoritiladi. Shuningdek, tuproqning qishloq xo‘jaligidagi o‘rni, unumdorligi, ekologik muammolar bilan bog‘liqligi hamda tuproqni muhofaza qilish masalalari tahlil qilinadi. Dunyo va O‘zbekiston hududidagi tuproq turlari, ulardan oqilona foydalanish va tuproq degradatsiyasining oldini olish choralari haqida batafsil ma’lumot beriladi.