KAMPILOBAKTERIYALAR, XELIKOBAKTERIYALAR VA ULARNING AMALIYOTDAGI AHAMIYATI. (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada gram-manfiy egilgan mikroorganizmlar — Campylobacter va Helicobacter avlodlarining patogen turlari, ularning inson salomatligiga ta’siri va zamonaviy diagnostika usullari ko‘rib chiqiladi. Ayniqsa, C. jejuni va H. pylori keltirib chiqaradigan oshqozon-ichak kasalliklarining epidemiologiyasi va laboratoriya sharoitida ularni aniqlashning samarali metodlariga alohida urg‘u berilgan.