ASALARILARDA PARAZITAR KASALLIKLAR: DIAGNOSTIKA VA PROFILAKTIKA CHORALARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Apis mellifera asalarilarida uchraydigan asosiy parazitar kasalliklar, ularning kelib chiqishi va rivojlanish mexanizmlari hamda koloniyaga ta’siri yoritilgan. Varroatoz, nosematoz va akarapidoz kabi kasalliklarning biologik xususiyatlari hamda asalarilar mahsuldorligiga salbiy ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, kasalliklarni erta aniqlash va oldini olish bo‘yicha profilaktik chora-tadbirlar ko‘rib chiqilgan. Natijalar parazitar kasalliklar asalarichilik rivojiga jiddiy xavf tug‘dirishini va ularga qarshi kompleks yondashuv zarurligini ko‘rsatadi.