DAVLAT BOSHQARUVIDA BYUROKRATLASHTIRISHNI ANIQLASH MEZONLARI: NAZARIY-HUQUQIY YONDASHUV (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur tezisda davlat boshqaruvida byurokratlashtirishni aniqlashning nazariy-huquqiy mezonlari tahlil qilinadi. Byurokratiya va byurokratlashtirish tushunchalarining mazmuniy farqi asoslanib, ortiqcha formalizm, takrorlanuvchi hujjatchilik, qaror qabul qilishning ko‘p bosqichliligi, vakolatlar noaniqligi, javobgarlik diffuziyasi va fuqarodan begonalashuv byurokratlashtirishning asosiy indikatorlari sifatida ko‘rsatib beriladi.