MA’MURIY TARTIB-TAOMILLARNI OPTIMALLASHTIRISH VA RAQAMLASHTIRISH BYUROKRATIK YUKNI KAMAYTIRISH OMILI SIFATIDA (Ustozlar uchun, 2026)
Tezisda ma’muriy tartib-taomillarni optimallashtirish va raqamlashtirishning davlat boshqaruvida byurokratik yukni kamaytirishdagi     ahamiyati tahlil qilinadi. Raqamli hukumat mexanizmlari faqat texnik vosita emas, balki boshqaruv jarayonlarini qayta loyihalash, takroriy hujjatlarni qisqartirish va davlat xizmatlarini fuqaroga yo‘naltirish instrumenti sifatida baholanadi.