AMIR TEMUR VA TEMURIYLAR DAVRIDA ETNIK JARAYONLAR (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada XIV-XV asrlarda Markaziy Osiyoda, xususan, Amir Temur va Temuriylar davlatida kechgan etnik jarayonlar, turkiy va mo‘g‘ul qabilalarining o‘zaro integratsiyasi hamda o‘zbek xalqining elat sifatida shakllanish bosqichlari tahlil qilingan. Davrning ijtimoiy-siyosiy barqarorligi etnik birlashuvga qanday ta’sir ko‘rsatgani manbalar asosida yoritilgan.