O’ZBEK TILIDA TERMINOLOGIK TIZIMNING SHAKLLANISH JARAYONI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada oʻzbek tilida terminologik tizimning shakllanish jarayoni ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Oʻzbek terminologiyasining qadimgi turkiy ildizlaridan tortib hozirgi mustaqillik davrigacha boʻlgan tarixiy rivojlanish bosqichlari koʻrib chiqiladi. Maqolada arabiy-forsiy, rus va xalqaro tillarning oʻzbek terminologiyasiga taʻsiri, soʻz yasash usullari hamda hozirgi kundagi terminologik muammolar yoritiladi.