TO’G’RI OVQATLANISH VA UNING ORGANIZMGA TA’SIRI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada to‘g‘ri ovqatlanish tizimining inson salomatligi va tana a’zolari faoliyatidagi fundamental o‘rni hamda noto‘g‘ri ovqatlanish oqibatida kelib chiqadigan xavflar tahlil qilinadi. EMU University OMH fakulteti talabalari o‘rtasida o‘tkazilgan ijtimoiy so‘rovnoma asosida surunkali gastrit kasalligining uchrash darajasi va unga sabab bo‘luvchi omillar (stress, tartibsiz ovqatlanish, zararli parhezlar) o‘rganilgan. Maqola yakunida talabalar o‘rtasida sog‘lom turmush tarzini shakllantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar va namunaviy taomnoma taqdim etilgan.