ELEKTRON DARSLIK ASOSIDA SHAXSIY O‘QUV YO‘NALISHLARINI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK VA TEXNOLOGIK ASOSLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada elektron darsliklar asosida shaxsiylashtirilgan o‘quv yo‘nalishlarini shakllantirish masalasi tahlil qilinadi. Tadqiqotning asosiy мақсади — ta’lim jarayonida talabalarning individual ehtiyojlari, bilim darajasi va o‘zlashtirish ko‘rsatkichlariga mos ravishda moslashuvchan o‘quv muhitini yaratish imkoniyatlarini o‘rganishdan iborat. Tadqiqot davomida elektron darsliklarning interaktiv imkoniyatlari, adaptiv algoritmlar va foydalanuvchi faoliyatini monitoring qilish mexanizmlari таҳлил қилинди. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, shaxsiylashtirilgan elektron darsliklar o‘quvchilarning motivatsiyasini oshiradi, mustaqil ta’lim samaradorligini yaxshilaydi hamda bilimlarni individual sur’atda egallash imkonini beradi. Tadqiqot yakunida elektron darsliklar asosida shaxsiy o‘quv yo‘nalishlarini shakllantirish modeli taklif qilindi.