O‘ZBEK TILIDA GENDER LINGVISTIKASI MASALALARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek tilida gender lingvistikasi masalalari, til va jamiyat o‘rtasidagi gender munosabatlari, nutqda erkak va ayol obrazining ifodalanishi hamda zamonaviy kommunikatsiya jarayonida gender stereotiplarining aks etishi tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘zbek tilining grammatik va leksik tizimida gender kategoriyasining o‘ziga xos jihatlari ilmiy asosda yoritiladi.