“ORGANIZMLARNING TURLI MUHITLARDA YASHASHI VA JISMLAR ZICHLIGINI ANIQLASHNING ILMIY AHAMIYATI” (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada organizmlarning turli yashash muhitlariga moslashuvi hamda muhit zichligining ular hayotiga ta’siri haqida ma’lumot berilgan. Suv, havo va quruqlik muhitida yashovchi organizmlarning o‘ziga xos tomonlari yoritilgan. Shuningdek, jismlar zichligini aniqlash usullari va zichlikning amaliy ahamiyati haqida fikr yuritilgan.