MAKTAB PSIXOLOGINING O‘QUVCHILARDA EMOTSIONAL BARQARORLIKNI SHAKLLANTIRISHDAGI O‘RNI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada maktab psixologining o‘quvchilarda emotsional barqarorlikni shakllantirishdagi o‘rni va ahamiyati psixologik-pedagogik jihatdan tahlil qilinadi. O‘quvchilarning ruhiy holati, hissiy kechinmalari va stressli vaziyatlarga moslashuv jarayonida psixologik xizmatning vazifalari yoritilgan. Shuningdek, emotsional barqarorlikni rivojlantirishda psixologik treninglar, suhbatlar, diagnostik metodlar va korreksion mashg‘ulotlarning samaradorligi haqida fikr yuritiladi. Maqolada o‘smirlik davrida uchraydigan hissiy zo‘riqish, xavotir, agressiv holatlar va ijtimoiy moslashuv muammolarining oldini olishda maktab psixologining roli alohida ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot natijalari o‘quvchilarda sog‘lom psixologik muhitni yaratish, emotsional nazorat ko‘nikmalarini rivojlantirish hamda ijobiy shaxsiy sifatlarni shakllantirishda psixologik xizmat muhim ahamiyat kasb etishini ko‘rsatadi.