JULES DUPRENING IJODI VA PEYZAJ SAN’ATIDAGI O‘RNI. (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada XIX asr fransuz peyzaj rassomi Jules Dupré ning hayoti, ijodiy faoliyati va san’atdagi o‘rni tahlil qilinadi. Rassomning tabiat manzaralarini tasvirlashdagi o‘ziga xos uslubi, dramatik kayfiyat yaratish mahorati hamda Barbizon maktabidagi o‘rni haqida ma’lumot beriladi. Uning mashhur asarlari, xususan “Shamol tegirmoni” kartinasi misolida inson va tabiat o‘rtasidagi munosabat yoritiladi.