“O‘RTA MAXSUS TA’LIM MUASSASALARIDA (AKADEMIK LITSEYLARDA) XALIMA XUDOYBERDIYEVA IJODINI O‘RGANISH METODIKASI (RUS GURUHLARIDA)” (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada akademik litseylarning rus guruhlarida Xalima Xudoyberdiyeva ijodini o‘qitishning zamonaviy metodik yondashuvlari tahlil qilinadi. Shoira she’riyati orqali o‘quvchilarning badiiy-estetik tafakkurini rivojlantirish, milliy qadriyatlarga hurmat ruhida tarbiyalash hamda ularning nutqiy kompetensiyasini shakllantirish masalalari yoritilgan. Maqolada interfaol metodlar, innovatsion pedagogik texnologiyalar va multimedia vositalaridan foydalanishning samarali jihatlari ochib berilgan. Shuningdek, rus guruhlarida o‘zbek adabiyotini o‘qitishda uchraydigan muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari haqida ilmiy-metodik tavsiyalar berilgan.