XONDIZA KONI POLIMETALL RUDALARINI FLOTATSIYALASH TEXNOLOGIYALARINING HOZIRGI HOLATI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada Xondiza koni polimetall rudalarining mineralogik tarkibi va ularni flotatsiyalash texnologiyalarining hozirgi holati tahlil qilingan. Rudalarning tarkibida galenit, sfalerit, xalkopirit va pirit minerallarining mavjudligi flotatsiya jarayonining murakkablashishiga sabab bo‘lishi ko‘rsatib o‘tilgan. Kollektiv-selektiv flotatsiya sxemalari, zamonaviy reagentlar hamda kolonnali flotatsiya texnologiyalarining samaradorligi yoritilgan. Shuningdek, rudalarni boyitishda uchraydigan texnologik muammolar va ularni bartaraf etishning istiqbolli usullari bayon etilgan.