"O'ZBEK TILINING IMLO QOIDALARI:MUAMMOLAR VA YECHIMLAR" (Ustozlar uchun, 2026)
Bugungi globallashuv sharoitida internet, ijtimoiy tarmoqlar hamda zamonaviy texnologiyalarning jadal rivojlanishi yozma nutqning kundalik hayotdagi ahamiyatini yanada oshirdi. Ayniqsa, yoshlar o‘rtasida qisqartma shakllar, shevaga xos ifodalar va grammatik me’yorlarga zid yozuvlarning keng qo‘llanilishi kuzatilmoqda. Bunday holatlar o‘zbek adabiy tilining imlo me’yorlariga ma’lum darajada salbiy ta’sir ko‘rsatmoqda. Shu bois o‘zbek tilidagi imlo qoidalarida uchrayotgan muammolarni tahlil qilish hamda ularni bartaraf etish yo‘llarini ishlab chiqish dolzarb vazifalardan biri hisoblanadi.Ushbu maqolada o‘zbek tilining imlo qoidalariga oid mavjud muammolar, ularning yuzaga kelish omillari va amaliy yechimlari ilmiy qarashlar hamda misollar asosida tahlil etiladi.