YERNING ICHKI TUZILISHI VA GEOSFERALAR. TOG' JINSLARI VA MINERALLAR (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Yerning ichki tuzilishi, geosferalar, tog‘ jinslari va minerallar haqidagi zamonaviy va klassik ilmiy qarashlar tahlil qilinadi. Asarda geosferalarning shakllanishi, tuzilishi, funksional xususiyatlari, tog‘ jinslari va minerallarning tasnifi, ularning Yer qobig‘idagi roli va ahamiyati hamda geologik jarayonlar bilan bog‘liqligi keng yoritiladi. Tarixiy nazariyalar, mintaqaviy va milliy olimlarning hissasi, empirik tadqiqotlar natijalari va zamonaviy bahs-munozaralar asosida masalalar chuqur tahlil etiladi.