MAJOZNING ARAB BALOG‘ATIDAGI O‘RNI. (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola arab balog‘atida tashbeh san’atining o‘rni va ahamiyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tashbeh, ya’ni biror narsani boshqa narsaga o‘xshatish orqali ifoda qilish san’ati, arab adabiyotida nafaqat badiiy go‘zallikni oshirish, balki fikrlarni aniq va ta’sirli yetkazishda muhim vosita sifatida qabul qilingan. Maqolada tashbehning turli turlari, uning rhetorik funksiyalari, shuningdek, adabiy matnlarda qo‘llanish usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada tashbeh orqali obraziylik va so‘z san’ati imkoniyatlari ham ko‘rsatib o‘tiladi.