O'ZBEKISTONNING GEOLOGIK XARITASI: NAZARIY ASOSLAR, TARIXIY TARAQQIYOT VA ZAMONAVIY TADQIQOTLAR TAHLILI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada O'zbekistonning geologik xaritasi yaratilishi, uning nazariy va metodologik asoslari, tarixiy taraqqiyot bosqichlari hamda zamonaviy ilmiy tadqiqotlar natijalari keng yoritilgan. Geologik xaritalashda klassik va zamonaviy yondashuvlar, mintaqaviy va milliy olimlarning hissasi, shuningdek, empirik tadqiqotlar va ularning amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Muallif geologik xaritalash sohasidagi dolzarb muammolar va ilmiy bahslarni ham ko‘rib chiqadi. Tadqiqot natijalari O'zbekiston geologik xaritasining ilmiy va amaliy ahamiyatini chuqur ochib beradi.