BIRINCHI SINF O‘QUVCHILARINING MAKTABGA MOSLASHUVINING PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK XUSUSIYATLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada birinchi sinf o‘quvchilarining maktab muhitiga moslashish jarayonining psixologik-pedagogik jihatlari tahlil qilingan. Boshlang‘ich ta’limga qadam qo‘ygan bolalarda kuzatiladigan emotsional, ijtimoiy va kognitiv o‘zgarishlar ilmiy-nazariy asosda yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarning maktabga muvaffaqiyatli moslashuvini ta’minlashda o‘qituvchi, ota-ona va psixolog hamkorligining ahamiyati ochib berilgan. Maqolada maktabga moslashuv jarayonida yuzaga keladigan muammolar hamda ularni bartaraf etishning samarali pedagogik usullari bayon etilgan.