OLIY TA’LIMDA KOMPETENSIYAVIY YONDASHUV: KOGNITIV VA AFEKTIV KOMPONENTLAR TAHLILI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada oliy ta’lim tizimida kompetensiyaviy yondashuvning nazariy va amaliy asoslari tahlil qilinadi. Xususan, kognitiv va affektiv komponentlarning mazmuni, ularning o‘zaro aloqadorligi hamda talaba shaxsini rivojlantirishdagi o‘rni ochib beriladi. Tadqiqot davomida zamonaviy pedagogik texnologiyalar asosida ushbu komponentlarni shakllantirish mexanizmlari ko‘rib chiqilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, kognitiv va affektiv kompetensiyalarni uyg‘un rivojlantirish ta’lim samaradorligini oshiradi. Maqolada amaliy tavsiyalar ham ishlab chiqilgan.