TALABALARDA INGLIZ TILINI OʻZLASHTIRISH QOBILIYATINI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK OMILLARI. (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada talabalarda ingliz tilini oʻzlashtirish qobiliyatini shakllantirishda muhim oʻrin tutadigan psixologik omillar chuqur tahlil qilinadi. Xususan, motivatsiya turi va darajasi, oʻquvchining oʻz-oʻziga ishonchi, tashqi va ichki psixologik muhit, ijobiy emotsional fon, shuningdek, til oʻrganish jarayonidagi shaxsiy idrok xususiyatlarining taʼsiri ilmiy yondashuv asosida yoritiladi. Tadqiqot natijalari ingliz tilini oʻqitishda psixologik omillarni inobatga olish talabalarning til kompetensiyasini shakllantirishda muhim omil ekani, shuningdek, ularni ragʻbatlantiruvchi metodikalar bilan uygʻunlashtirish yuqori samaradorlikka olib kelishini koʻrsatadi.