ZAHIRIDDIN MUHAMMAD BOBUR MEROSI — YOSHLAR TARBIYASIDA IBRAT MAKTABI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada Zahiriddin Muhammad Bobur merosining yoshlar tarbiyasidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Muallif tomonidan Bobur asarlarida aks etgan vatanparvarlik, jasorat, ilmga intilish, adolatparvarlik kabi fazilatlarning bugungi yosh avlod uchun ibrat maktabi sifatidagi ahamiyati ochib berilgan. Shuningdek, “Boburnoma” asari asosida tarixiy, ijtimoiy va ma’naviy qadriyatlar tahlil qilinib, yoshlarni komil inson sifatida shakllantirishda ushbu merosdan samarali foydalanish yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot natijalari yoshlar tarbiyasida milliy merosdan foydalanishning dolzarb yo‘nalishlarini belgilashga xizmat qiladi.