ANDIJON VILOYATI TRANSPORT INFRATUZILMASINI TAKOMILLASHTIRISH (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada transport va infratuzilma tizimining mamlakat iqtisodiyoti hamda hududiy rivojlanishdagi o‘rni ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Transport infratuzilmasining iqtisodiy samaradorlikni oshirish, logistika xarajatlarini kamaytirish, aholi harakatchanligini ta’minlash va hududlararo integratsiyani rivojlantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida, xususan Andijon viloyatida jamoat transporti tizimini modernizatsiya qilish bo‘yicha olib borilayotgan islohotlar, mavjud muammolar va tizimli kamchiliklar tahlil etilgan. Tadqiqotda jamoat transporti yetishmovchiligi, yo‘l tirbandliklari, eskirgan infratuzilma, texnologik integratsiyaning sustligi, ekologik muammolar hamda transport tizimida raqamli texnologiyalarni joriy etish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Shu bilan birga, transport infratuzilmasini rivojlantirishning iqtisodiy, ijtimoiy va ekologik samaradorligi asoslab berilgan hamda transport tizimini takomillashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.