ANDIJON VILOYATI TRANSPORT INFRATUZILMASINI TAKOMILLASHTIRISH (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada Andijon viloyati transport infratuzilmasining hozirgi holati, uning iqtisodiy rivojlanishga ta’siri hamda transport tizimini modernizatsiya qilish jarayonlari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida viloyatda mavjud transport vositalari statistikasi, ularning yonilg‘i turlari bo‘yicha taqsimoti va ekologik ko‘rsatkichlari o‘rganildi. Shuningdek, raqamli texnologiyalar, “aqlli transport” tizimlari (ITS), GPS monitoring, elektron to‘lov tizimlari hamda ekologik transport vositalarini joriy etishning transport samaradorligiga ta’siri yoritildi. Maqolada davlat-xususiy sheriklik mexanizmlari, investitsiyalarni jalb qilish usullari va transport-logistika tizimini rivojlantirishning normativ-huquqiy asoslari ham tahlil etilgan. Tadqiqot natijasida transport infratuzilmasini modernizatsiya qilish hududiy iqtisodiy integratsiyani kuchaytirishi, logistika xarajatlarini kamaytirishi va aholi harakatchanligini oshirishga xizmat qilishi asoslab berilgan.